Finn den riktige barstolen

Vår nordiske barstol er mer enn bare en barstol. Det er dansk design som gir hjemmet eller arbeidsplassen din et eksklusivt preg av nordisk stil og høy kvalitet.

Barstolen er laget for livet, og er designet for livet ditt i dag og om ti år. Den er laget av kvalitetsmaterialer som tåler hverdagen og alt den innebærer. Fordi barkrakken er laget for å vare livet ut, er det viktig at du finner den rette for deg. Derfor har vi laget denne guiden for å hjelpe deg med å ta det riktige valget.

På samme måte som vi alle kommer i ulike farger og høyder, finnes også barstolene våre i mange ulike kombinasjoner - så du finner helt sikkert den barstolen som passer perfekt for deg og ditt hjem.

Din stil - din barstol

Våre barstoler finnes i mange ulike varianter, og de mange kombinasjonene av høyde, skinn, trekk og understell gjør det mulig å finne den perfekte match!

Når du holder SACKit Nordic-barstolen i hendene, kan du tydelig kjenne det omhyggelige håndverket. Selv om treverket bearbeides av maskiner, har hver enkelt barkrakk vært i hendene på en møbelsnekker, der den har blitt ferdigstilt for hånd. Stolens fotstøtte er laget av metall, men er en naturlig forlengelse av treverket. Fotstøtten er montert uten bruk av synlige skruer, slik at designet beholder de glatte og elegante overflatene.

Hvor høy bør en barstol være?

Nordic barstoler finnes i to forskjellige høyder: 68 cm og 73 cm.

Hvis du er på utkikk etter en barkrakk til kjøkkenbordet eller kjøkkenøya, er det vanligvis våre 68 cm høye barkrakker som passer best. Dette skyldes at høyden på et kjøkkenbord ofte er rundt 95 cm, som etterlater et mellomrom på 27 cm mellom barkrakken og bordet, noe som er en passende sittehøyde.

Hvis du er på utkikk etter en barkrakk som passer til en bar eller et barbord, anbefaler vi vår barkrakk med en høyde på 73 cm. Barbord har vanligvis en høyde på 105 cm.

Som en tommelfingerregel bør det være ca. 30 cm mellom toppen av bordplaten og sittehøyden, pluss/minus 5 cm.

Hvilket understell bør du velge?

Nordic-barstolene fås med to forskjellige understell: svartlakkert bøk og lys eik. Begge typer understell er mattlakkerte, noe som gjør understellet ekstremt motstandsdyktig mot flekker og smuss.

Rammen i svartlakkert bøketre gir interiøret ditt et både klassisk og rått uttrykk. Det svarte understellet skaper en elegant og smakfull barkrakk som passer til ethvert hjem og enhver stil. Kombiner det svarte understellet med et svart skinn for et stilrent uttrykk, eller skap en iøynefallende kontrast med et av de brune skinnene.

Understellet i eik fremhever den vakre, naturlige trestrukturen og gir hjemmet ditt et klassisk, skandinavisk uttrykk. Uansett om du velger å kombinere treverket med svart eller brunt skinn, får du et helt unikt møbel med sine egne særtrekk.

Delvis polstret eller helpolstret?

Barstolene våre kan leveres med to ulike seter: et helpolstret sete og et delvis polstret sete. Variantene gir deg mulighet til å velge det setet som passer best til din innredning.

Den helpolstrede modellen er trukket med skinn helt ut til kanten, noe som understreker den høye kvaliteten på skinnet fra SPOOR. Med denne modellen får du et klassisk utseende som er både subtilt og attraktivt.

Det delvis polstrede setet har en fin kant og underside der du kan nyte det vakre treverket. På denne modellen finner du også våre karakteristiske korssting langs kanten av stolen, noe som skaper et unikt og oppsiktsvekkende design.

Velg den rette lærtypen

Du kan velge mellom to forskjellige typer lær, Terra og Luna, fra danske SPOOR. Læret er produsert på en ansvarlig måte og er 100% sporbart. Les mer om læret fra SPOOR her.

Luna-læret er garvet uten krom, og patinerer vakkert og naturlig med årene. Patineringen gir deg en stol med et særegent og unikt utseende. Med sin fløyelsmyke overflate utstråler Luna kvalitet.

Terra-læret har et klassisk og tidløst utseende, som bevarer det samme utseendet over tid. Denne skinntypen har en ekstremt slitesterk myk overflate, og har en naturlig narv som fremhever og understreker skinnets naturlighet og egenart. Denne lærtypen er motstandsdyktig og lett å vedlikeholde.

Hvordan vedlikeholder man lær?

Skinnet på barstolens sete er et ferdigprodukt, og det er derfor ikke nødvendig å bruke noen pleieprodukter før du tar barstolen i bruk. Vårt beste råd for å vedlikeholde skinnet på barkrakken er å støvsuge ofte med en myk børste for å fjerne smuss fra skinnet. Unngå å bruke skarpe gjenstander, rengjøringsmidler og direkte sollys på læret.